به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، دکتر وحید احمدی در نشست خبری اولین اجلاس اقتصاد زیستی و زیست بازار ایران گفت: در نمایه ISI در سال 2012 سهم ایران در تولید علم جهان 38/1 بود که در سال 2014 به 5/1 درصد و در همین بازه زمانی مقالات پر استناد از 82 صدم درصد به6 5/1 درصد افزایش یافته است.
وی افزود: در سال 2012 هیچ دانشگاه ایرانی در جمع دانشگاههای برتر دنیا قرار نداشت ولی در سال 2015 نظام رتبه بندی لایدن، 13 دانشگاه ایرانی را در جمع 1 درصد برترین دانشگا ههای دنیا معرفی کرد.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم اظهار داشت: در فاصله زمانی سالهای 2012 تا 2014 در سلولهای بنیادی از رتبه 17 به 13، در فیزیک هسته ای از 16 به 14، در نانو فناوری از 9 به 7 و در مهندسی شیمی از 6 به 3 در تولید علمی در سطح دنیا ارتقا پیدا کرده ایم که رشد بالای تولیدات علمی کشور را علیرغم محدویت ها و مشکلات کشور نشان می دهد.
وی گفت : وجود 37 پارک علم و فناوری ،156 مرکز رشد واحدهای فناوری و 29هزار شاغل در شرکت های دانش بنیان، نشان می دهد از نظر رشد فناوری نیز در جایگاه خوبی قرار داریم.
دکتر احمدی گفت : در سال 1391 هیچ قراردادی بین شرکت های دانش بنیان و صنعت منعقد نشده بود ولی در سالهای 92 13معادل 3میلیارد تومان، در سال 93 13معادل 24 میلیارد تومان و در سال 94 معادل 42 میلیارد تومان قرارداد همکاری بین شرکت های دانش بنیان و بخش های مختلف صنعت کشور امضا شد.
وی افزود: اعطای پروژه ازدیاد برداشت نفت و توسعه و تحقیق 20میدان نفتی به دانشگاههای کشور و انعقاد 12قرارداد همکاری در بخش پایین دستی حوزه نفت و گاز کشور اتفاقی بود که در در کشور سابقه نداشته است، همچنین با وزارت صنعت ، معدن و تجارت و سازمانهای دیگر نیز قراردادهایی برای کاربردی شدن پژوهش ها منعقد شده است.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم با اشاره به برگزاری نخستین اجلاس ملی اقتصاد زیستی و زیست بازار ایران در اواخر ماه جاری گفت: دنیا هم اکنون با بحران انرژی و کاهش قیمت نفت مواجه است و به دنبال این است که از منابع دیگری به غیر از نفت به عنوان منبع انرژی استفاده کند لذا ما باید از اقتصاد سنتی که بر منابع مشهود مانند نفت و معادن تکیه داشت فاصله بگیریم و به سوی اقتصاد مقاومتی که همان اقتصاد دانش بنیان است رو بیاوریم .
وی افزود: در برنامه ششم توسعه کشور، اقتصاد مقاومتی محور برنامه ها در نظر گرفته شده است که رکن اصلی اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش بنیان است و ما باید استفاده از سرمایه های توانمند انسانی را جایگزین سرمایه های طبیعی بکنیم.
دکتر احمدی گفت: زیست فناوری می تواند نقش زیادی در اقتصاد داشته باشد و در سراسر دنیا سرمایه گذاری زیادی در این خصوص انجام می شود به نحوی که استفاده از محصولات زیست فناوری از 2 میلیار دلار در سال 2002 به 9/4 میلیارد دلار در سال 2008 افزایش یافته است و در ایجاد اشتغال نیز سرمایه گذاری در این بخش 7/18 درصد رشد داشته است که در این خصوص می توان به سرمایه گذاری 1میلیار دلاری کره جنوبی در اقتصاد زیستی اشاره کرد.
وی گفت: زیست فناوری می تواند در تامین امنیت غذایی کشور، ارتقای بهداشت و درمان ، تولید داروهای نو ترکیب ، افزایش ذخایر راهبردی و ارتقای رفاه مردم نقش داشته باشد و اولین اجلاس ملی اقتصاد زیستی و زیست بازار ایران با هدف همگرایی پژوهشگران، فناوران و سرمایه گذاران این حوزه برگزار می شود.