به گزارش ادارهکل روابطعمومی و ارتباطات مردمی جمعیت هلالاحمر، توصیههای امدادی، بهداشتی و سلامتی جمعیت هلالاحمر در چند بخش در اختیار هموطنان قرار میگیرد تا با رعایت این نکات بتوانند اوقاتی خوش و بدون هر نوع حادثه و ناخوشایندی را در ایام نوروز برای خود و خانواده، رقم بزنند.
هشدارها
قبل از آغاز هرگونه سفر بهتر است تا به برخی نکات مهم و هشدارها توجه داشته باشیم و هیچگاه آنها را از یاد نبریم:
* در 10 سال گذشته، آمار قربانیان ناشی از تصادفات جادهای 235 هزار و 50 نفر بوده و در همین 10 سال، 2 میلیون 221 هزار و 810 نفر مصدوم شدهاند.
* 41/7 در صد از تلفات ناشی از تصادفات جادهای مربوط به جوانان زیر 29 سال است .
* معلوليت ناشی از تصادفات 300 هزار نفر در سال است.
* 70 درصد تصادفات جادهای درسفرهای نوروزی مربوط به خودروهایی بوده که رانندگان آنها با جاده آشنا نبوده و برای نخستین بار در آن جادهها تردد کردهاند.
* تصادف جادهای در ایران، پنج برابر کشورهای صنعتی و پنج برابر کشورهای همتراز ایران است.
* ۷۰ درصد تصادف ها ریشه در عامل انسانی و تخلفات رانندگان دارد .
* بیشتر تصادفات رانندگی در نتیجه بیدقتی و بیتوجهی و سهلانگاری راننده صورت میگیرد که ضایعات جبران ناپذیری به وجود میآورد.
* 40 درصد از قربانيان حوادث رانندگي، عابرين پياده هستند.
* ضربه خودرو به عابر پياده با سرعت 50 كيلومتر در ساعت، معادل سقوط از طبقه سوم يك ساختمان است.
* 73 درصد از كل تصادفات در فاصله 25 كيلومتري شهرها رخ ميدهد؟!
* آیـا میدانید پیامدها و معضلات فرهنگی و اجتماعی زنان سرپرست خانوار و کودکان تحت تکفل آنها که همسر و پدر آنها در تصادفات جادهای فوت کرده تا چه اندازه است؟
* آیا میدانیـد در روز سيزده بدر كه روز آشتی با طبیعت نامگذاري شده، بيشترين آسيب به طبيعت وارد مي شود.
* آیا میدانید انجام اشتباهاتی از جمله صحبت کردن با تلفن همراه ، خوردن و نوشیدن، رعایتنکردن فاصله ایمنی و توجه نکردن به سرعت و حرکات نمایشی موجب افزایش تصادفات میشود؟
* آیا میدانید بیتوجهی به علائم راهنمایی و رانندگی، صحبت با تلفن همراه در حین رانندگی، وجود نقص فنی در خودرو و بیتوجهی به آن و جر و بحث در داخل خودرو، موجب افزایش تصادفات میشود؟
* آیا میدانید عادتهایی نزد برخی رانندگان از جمله خوردن شربت یا قرصهای مسکن و خوابآور و آشنا نبودن با نقاط حادثهخیز جاده، موجب افزایش تصادفات میشود؟
اقدامات قبل از سفر
هموطنان قبل از سفر بهتر است به نکاتی که در ذیل میآید توجه جدی داشته باشند:
* هموطن گرامی؛ از طریق دوستان، اينترنت و دیگر منابع مربوطه، درباره وضعیت جوی و جغرافیایی (آب و هوا) مقصد سفرتان تحقيق کاملي به عمل آوريد.
* هنگام برنامهریزی برای سفر، بهمنظور تقویت مشارکت فردی و جمعی، به تقسیم وظایف برای هریک از اعضای خانواده بپردازید.
* هموطن گرامی؛ قبل از آغاز سفر، امکانات و وسایل مورد نیاز را از جمله غذا، کفش و پوشاک مناسب، گواهینامه، شناسنامه، کارت ملی، کارت الکترونیکی و مقداری پول نقد به همرا داشته باشید.
* علاوه بر اخذ معاینه فنی خودرو، به نکات ایمنی(جعبه کمکهای اولیه و کپسول آتشنشانی) توجه کرده و از سلامت خودرو با بازدید روغن موتور، روغن ترمز، روغن هیدرولیک فرمان، آب رادیاتور، عاج لاستیکها و ... اطمینان حاصل کنید.
* هموطن گرامی؛ قبل از سفر به مهلت انقضاء و تمدید بیمه شخص ثالث خودرو خود توجه کنید.