رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسان رضوی گفت: صنعت، خدمات، کشاورزی و فرهنگ و هنر از جمله گروههایی هستندکه میتوانند در این دانشگاه تحصیل کنند.
به گزارش خبرنگار ایسنا- منطقه خراسان، دکتر سلجوقی ظهر امروز در نشست خبری تشریح برنامههای این دانشگاه اظهار کرد: یکی از مشکلات جامعه در برنامه ششم، اشتغال به عنوان اساسیترین موضوع تلقی میشود و اهمیتی که نیروی انسانی، در همه جوانب دارد و عامل تمایز در پیشرفت و توسعه پرداختن به مقوله اشتغال و بیکاری است که اهمیت بسیاری دارد.
وی افزود: دانشگاهها در برنامه ششم به سه دسته تقسیم میشود: دانشگاههایی که وظیفه گسترش مرزهای دانش را دارند و همچنین به پژوهش ناب میپردازد، دسته دوم دانشگاههایی هستندکه به امر آموزش اشتغال دارند و در دسته آخر دانشگاههایی که در زمینه اشتغال و مهارتآموزی حرکت میکنند، قرار دارند.
سلجوقی تصریح کرد: رسالتی را که دانشگاه جامع علمیکاربردی دارد موضوع افزایش اشتغال از طریق مهارتآموزی است و در دسته سوم دانشگاههایی که در برنامه ششم پیشبینی شده بود، قرار میگیرد و دانشگاه جامع علمیکاربردی در استان خراسان رضوی بالاترین تعداد دانشجو در دانشگاههای دولتی را به خود اختصاص داده است.
وی خاطر نشان کرد: دانشگاه جامع علمیکاربردی چیزی در حدود 50 هزار دانشجو دارد که 62 درصد مرد و 38 درصد زن را شامل میشود.
وی عنوان کرد: تعداد مراکزی که در خراسان رضوی وجود دارد 73 مرکز است که در 13 شهر، فعالیت دارند.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی خراسان رضوی اظهار کرد: در استان خراسان رضوی 41 درصد اشتغال در بخش خدمات و 50 درصد دانشجویان این دانشگاه در رشتههایی که به بخش خدمات مربوط است فعالیت دارند و در کل تعداد 23 هزار دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
وی گفت: بعد از خدمات، 34 درصد اشتغال استان به بخش صنعت اختصاص یافته که دانشگاه علمی کاربردی به طبع آن رتبه بعدی را در بخش صنعت با 36 درصد دانشجو که تعدادآنها 16 هزار نفر است را در اختیار دارد.
وی تصریح کرد: در حال حاضردر بخش کشاورزی 504 دانشجو مشغول به تحصیل هستند و آخرین گروه از رشتههای تحصیل در این دانشگاه فرهنگ و هنر با 11 درصد است ، که تعداد دانشجویان این گروه پنج هزار و 500 نفر است.
سلجوقی تصریح کرد: در مقطع کاردانی 54 درصد دانشجویان دانشگاه علمیکاربردی که بیش از 25 هزار دانشجو هستند مشغول به فعالیتند.
وی عنوان کرد: در مقطع کارشناسی 45 درصد دانشجویان ما که در حدود 22 هزار نفر هستند مشغول به تحصیلند و تنها یک درصد در مقطع کارشناسی ارشد با 84 دانشجو مشغول به تحصیل هستند.
سلجوقی خاطر نشان کرد: 88 درصد دانشجویان جامع علمیکاربردی بومی هستند و تعداد مدرسین ثبتنام شده 6 هزار و 582 نفر در استان خراسان رضوی است.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی خراسان رضوی افزود: پنج هزار و 66 نفر از این مدرسین مدرک کارشناسی ارشد خود را دریافت کردند و 335 نفر هم مدرک دکترا را دارند.
وی گفت: تعداد کد رشته محل دانشگاه علمیکاربردی در خراسان رضوی هفت هزار و 960 کد رشته وجود دارد که تعداد رشتههای کاردانی 475 و رشتههای کارشناسی 285 رشته است.
وی تصریح کرد: ظرفیت دانشگاه در مقطع کاردانی در مهرماه 24 هزار و 615 نفر و در بهمن ماه هشت هزار و 415 نفر پیش بینی شده که در مقطع کارشناسی در مهرماه 14 هزار و 785 نفر و در بهمن ماه پنج هزار و 610 نفر در دو مقطع کاردانی و کارشناسی مشغول به تحصیل هستند.
سلجوقی عنوان کرد: ظرفیت پذیرش دانشجویان شاغل 41 درصد و دانشجویان آزاد 59 درصد است که زمان ثبتنام از طریق سایت سازمان سنجش برای مقطع کاردانی از 7 تا 17 شهریور ماه و در مقطع کارشناسی از 17 تا 25 شهریور ماه ادامه خواهد داشت.
وی اظهار کرد: تفاوتی که در ثبتنام امسال نسبت به سالهای گذشته رخ داده این است که امکان ثبتنام برای ترم مهر و بهمن ماه وجود دارد به طوری که در سنوات گذشته هم پذیرش از دانشجویان به صورت جداگانه پذیرش صورت میگرفت، ولی در سال جاری پذیرش به صورت همزمان انجام میشود.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسان رضوی با اشاره به نیازسنجی این دانشگاه برای پذیرش دانشجو گفت: براساس درخواستهایی که در جامعه وجود دارد رشتهها به مراکز تخصیص پیدا میکند و در قالب شوراها، کمیسیونها و نیازسنجیهایی که در دانشگاه صورت میگیرد دانشگاه آنها را مورد بررسی قرار میدهد.
سلجوقی اظهار کرد: هزینه شهریه بستگی به رشته تحصیلی و گروههای مختلف دارد و امسال شهریه ثابت و متغیر تغییر نمیکند.
وی عنوان کرد: در دورههای غیرحضوری سه رشته مدیریت خانواده، کسب و کار، دهیاری و شوراها به عنوان سه رشته غیرحضوری در دو مقطع کاردانی و کارشناسی پذیرش میشوند.
سلجوقی در خصوص اعتبار مدرک دانشگاه علمی کاربردی برای ادامه تحصیل، اظهار کرد: دانشگاه علمیکاربردی یکی از زیر مجموعههای وزارت علوم است و مشکلی برای ادامه تحصیل دانشجویان این دانشگاه وجود ندارد.