پربیننده‌ترین ها
گفتگو
اوقات شرعی

گالري تصاوير
تاريخ: ۱۳۹۴ يکشنبه ۱۸ بهمن ساعت ۷:۴۵ کد مطلب: 4163
 خدمت‌رسانی بهتر به مردم نتیجه حمایت از هلال‌ احمر

به گزارش اداره‌کل روابط عمومی و ارتباطات مردمی جمغیت هلال احمر به نقل از شهروند، اعتبارات جمعیت هلال‌احمر از دو بخش تأمین می‌شود که شامل تأمین از محل منابع عمومی دولت و از محل درآمدهای اختصاصی است. ۵‌درصد این منابع از محل منابع عمومی یا ردیف عمومی دولت به‌ دست می‌آید و ٩۵‌درصد دیگر از محل درآمدهای اختصاصی تأمین می‌شود. براساس قانون، دولت موظف به اخذ آن است و بعد از وصول به حساب خزانه‌داری کل کشور، به جمعیت هلال‌احمر پرداخت می‌کند. از سویی دیگر براساس آنچه در قانون بودجه کشور برای‌ سال ۹۴ مصوب شده بود، ۷۰۰‌میلیارد تومان اعتبار برای سازمان امداد و نجات در نظر گرفته شده است که از این مقدار، ۴۰‌درصد سهم خرید بالگرد و ۶۰‌درصد باقی مانده برای سایر ماموریت‌های سازمان امداد و نجات هزینه می‌شود. این درحالی است که در ماه‌های پایانی ‌سال قرار داریم، اما هنوز ریالی از این بودجه محقق نشده است. به همین منظور «شهروند» با دکتر سلیمان عباسی، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت‌وگویی داشته که در ادامه آورده شده است.

آقای دکتر گفت‌وگو را با بررسی جایگاه هلال‌احمر بین مردم و مسئولان شروع کنیم.
در این‌خصوص می‌توان گفت هلال‌احمر با توجه به این‌که یک مجموعه و سازمان بسیار موثر در کشور ما است، توانسته جایگاه بسیار خوبی میان مردم و مسئولان پیدا کند. از همین رو اکثر مردم علاقه‌مند به عضویت در هلال‌احمر هستند تا مفتخر به همکاری با این مجموعه شوند. هلال‌احمر در زمان وقوع حوادث و بلایا در کشور اعم از سیل و زلزله بلافاصله حضور گسترده، موثر، فعال و به‌موقع داشته و همواره خدمات ارزنده‌ای را ارایه کرده است. بنابراین حمایت از هلال‌احمر به ارایه خدمات بهتر به مردم و به‌خصوص در شرایط بحرانی از سوی این نهاد منجر می‌شود.

نمایندگان مجلس چه نظری در این مورد دارند؟
ما امیدوار هستیم بودجه‌ای که برای این نهاد درنظرگرفته شده را با توجه به چند بندی که پیش از این هم در قسمت‌های مختلف مطرح بوده و همچنین پیرو پیشنهادات اعضای هلال‌احمر که با حضور نمایندگان مجلس بررسی شده است، محقق کنیم تا کمک‌های خوبی به جمعیت هلال‌احمر شود و شاهد ارایه خدمات خوبی از سوی این نهاد به مردم باشیم.

از «کمک‌های خوب» گفتید؛ این کمک‌ها مربوط به تخصیص اعتبارات و بودجه است؟
الان دقیق نمی‌توان درخصوص بودجه صحبت کرد؛ ما هم برنامه و هم بودجه داریم. باید دید در ردیف برنامه‌ها چه مواردی وجود دارد، دولت چه پیشنهاداتی داده، خودِ هلال‌احمر چه نکاتی را مدنظر داشته است و آیا نیاز است که تغییراتی در برنامه ایجاد کنیم یا نه؛ این یک موضوع است. موضوع دوم بودجه یا میزان پولی است که باید به آن برنامه‌ها تخصیص داده شود؛ به همین دلیل اگر برنامه‌های خوبی در دستور کار باشد، قطعا در بودجه هم این حمایت خوب صورت می‌گیرد.

در این‌خصوص بیشتر توضیح می‌دهید؟
باتوجه به نوع، میزان و اثرگذاری برنامه به نسبت بودجه کل کشور برای برنامه‌ها نیز بودجه در نظر گرفته خواهد شد. درحال حاضر از عدد و رقم نمی‌شود صحبت کرد؛ چراکه در کمیسیون تلفیق چندین بار برنامه‌ها بررسی می‌شود که ممکن است رقم‌ها تغییر کند.
 آقای عباسی درباره عدم تحقق اعتبارات بخش امدادونجات هلال‌احمر صحبت کنیم.

عدم تحقق بودجه به بخش امدادونجات هلال‌احمر معمولا به مجلس ارتباطی ندارد؛ چون مجلس قانون را می‌گذارد و بنا به دلایل مختلفی این موضوع محقق نمی‌شود. تعامل میان دستگاه و مجلس باید به‌گونه‌ای موثر باشد که بتوانند با اطلاع از قوانین مصوب در بودجه پیگیر حقوق خود باشند.

در پایان بفرمایید چقدر به تخصیص به‌موقع اعتبارات هلال‌احمر امیدوار هستید؟
با توجه به بهتر شدن شرایط کشور با برداشتن تحریم‌ها و آزادسازی پول‌های بلوکه شده، شرایط بهتری برای وزارتخانه‌ها و دیگر دستگاه‌ها رقم خواهد خورد تا کمبودهای خود را از این طریق جبران کنند. بنابراین باتوجه به این‌که امسال هم همچون دیگر نهادها به هلال‌احمر کمک خواهد شد، انتظار داریم‌ درصد بالایی از آن به‌موقع محقق شود. امسال شرایط جدید کشور ازجمله برداشته شدن تحریم‌ها و آزادسازی پول‌های بلوکه شده می‌توانند کمکی به منابع در دست دولت باشند تا از این طریق شرایط هلال‌احمر بهتر از سال‌های گذشته شود؛ لذا توجه بیشتر به هلال‌احمر در‌ سال مالی آینده دور از ذهن نیست.

ارسال به دوستان  نسخه چاپی


نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی