پربیننده‌ترین ها
گفتگو
اوقات شرعی

گالري تصاوير
تاريخ: ۱۳۹۵ چهارشنبه ۹ تير ساعت ۱۱:۴۷ کد مطلب: 10207
 ادغام دانشگاه علمی کاربردی و فنی‌حرفه‌ای در هاله‌ای از ابهام
رئیس دانشگاه علمی کاربردی در حالی طی هفته جاری با حکم وزیر علوم تغییر کرد که زمزمه ادغام این دانشگاه با دانشگاه فنی و حرفه ای را برای چندمین بار تشدید کرده اما بحث و بررسی بر سر ایجاد سازمان ملی مهارت و ادغام مراکز فنی و حرفه ‌ای و دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی پانا، محمد فرهادی- وزیر علوم روز شنبه پنجم تیرماه با صدور حكمی محمدحسین امید- معاون اداری مالی و مدیریت منابع این وزارتخانه را با حفظ سمت به عنوان سرپرست دانشگاه جامع علمی كاربردی منصوب كرد. با این انتصاب ناگهانی بار دیگر زمزمه ادغام دانشگاه های مهارتی مطرح شد اما محمد حسین امید سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی روز یکشنبه در مراسم معارفه خود اعلام کرد که بحث ادغام دانشگاه ‌های جامع علمی کاربردی و فنی وحرفه‌ای باید یکدیگر مطرح نیست.
سرپرست دانشگاه علمی کاربردی در عین حال تأکید کرد که موضوع مورد بررسی این است که دانشگاه ‌های مهارتی در برنامه ششم توسعه چه جایگاهی پیدا می‌ کنند و قرار است در مورد جایگاه این دانشگاه‌ ها یک بازنگری کلان صورت بگیرد که معنی آن الزاما ادغام نیست.
جبار کوچکی نژاد عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره ضرورت ادغام دانشگاه های علمی کاربردی و فنی حرفه ای به خبرنگار پانا گفت: با توجه به لایحه ای که مجلس درباره سیاست های فنی و حرفه ای کشور تصویب کرده معتقدم که در حوزه آموزش کشور به ویژه در بخش وزارت علوم باید نگاه آموزش های مهارتی به یکدیگر نزدیک شود.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وقتی در وزارت علوم دو دانشگاه مهارتی داریم که در یک راستا کار می کنند، ادغام آن ها هم از لحاظ منابع و کیفیت آموزش به نفع وزارت علوم و آموزش کشور است.
وی افزود: متأسفانه در حال حاضر با فعالیت این دو دانشگاه، هزینه های ستادی زیادی به مجموعه آموزش عالی وارد می شود که نفعی هم برای نظام آموزش ندارد. از طرفی پیش از این کمیسیون آموزش هم در مجلس نهم نیز بر موضوع ادغام دو دانشگاه علمی کاربردی و فنی حرفه ای چندین بار مذاکراتی داشت و موافق ادغام بود، حتی با وزیر علوم صحبت هایی در این رابطه انجام شد اما موضوع مسکوت ماند.
کوچکی نژاد خاطرنشان کرد: معتقدیم این دو دانشگاه ارتباط نزدیكی با هم دارند و می‌ توانند مكمل هم باشند چرا كه آمادگی خوبی در دانشگاه علمی كاربردی وجود دارد كه می‌ تواند این ظرفیت خوب كشور را ساماندهی كند.
هر چند وزارت علوم و شخص وزیر بارها اعلام کرده هیچ برنامه ای برای ادغام یا حذف دانشگاه های علمی کاربردی و فنی و حرفه ای ندارد اما از آنجا که توسعه دانشگاه ‌های کارآفرین و نسل سوم از سیاست های وزارت علوم است از این رو دانشگاه ‌های علمی کاربردی و فنی و حرفه‌ای به عنوان دانشگاه ‌های نسل سوم می‌ توانند در این زمینه موثر باشند و برای اینکه از موازی کاری در این دو مجموعه آموزشی جلوگیری شود تصمیم به ادغام آن ها منطقی است ولی همچنان تکلیف این مسأله مشخص نیست.
ارسال به دوستان  نسخه چاپی


نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی